vrijdag 12 juli 2024

The 1974 Live Recordings

In 1974 trok Bob Dylan weer de wereld over. Dat was al groot nieuws, want de zanger was toen al acht jaar nauwelijks gespot op een podium. Een incidenteel optreden, zoals bij Isle of Wight Festival 1969, bevestigden de regel dat Dylan geen optredens deed.
Maar nu trok de zanger weer de wereld over.
En ook nog eens met The Band. De begeleidingsband die in 1966 Dylan bij stond, toen hij de overstap maakte van akoestische naar elektrische muziek. Dylan nam toen, in 1974, ook nog een studio-plaat op met The Band - ze noemden dat album Planet Waves. Van de tournee verscheen een live-dubbelaar: Before The Flood.
Maar nu verschijnt dan een hele box. Een set met opnames uit die periode. Vergelijkbaar met de box over 1966 (ja, die van de elektrische overstap) en met de box uit 1975, toen Dylan met The Rolling Thunder Revue langs kleinere Amerikaanse zalen trok.
Nu zijn er dus de 1974-opnames. Te verschijnen in september. Misschien dat ik met mijn plaatselijke platenboer een deal kan sluiten. Het zijn namelijk altijd prijzige uitgaven. Je moet er wat voor over hebben om fan te zijn.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten