woensdag 22 november 2023

Nightmare On Elm Street

In Nederland houden we ons vandaag bezig met de verkiezingen voor een nieuwe Tweede Kamer. Aan de andere kant van de grote plas, in de Verenigde Staten, is het een totaal andere dag. Precies zestig jaar geleden werd president John F. Kennedy vermoord in Dallas, terwijl hij op campagne was voor zijn herverkiezing als Amerikaans staatshoofd.
De Amsterdamse band a balladeer, rondom frontman Marinus de Goederen, maakte in 2008 een liedje over deze moordaanslag. Het heet Nightmare On Elm Street en is terug te vinden op het album Where Are You, Bambi Woods?
Maar ook Bob Dylan besteedt in een van zijn songs aandacht aan de moord op de charismatische president. Murder Most Foul, zeventien minuten lang, en Dylan's eerste nummer 1-notering in de Verenigde Staten - terwijl het nummer in 2020 verscheen.
Robert F. 'Bobby' Kennedy was minister van Justitie in het kabinet van zijn broer. In 1968 voerde hij campagne om zelf ook president te worden. Hij werd in juni '68 in het Ambassador Hotel in Los Angeles door Sirhan Sirhan vermoord. Maar daar zijn dan geen liedjes over geschreven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten