vrijdag 29 maart 2024

Tom Egbers

Journalist Tom Egbers mag bij de NOS weer aan het werk. Egbers gaat zich toeleggen op verhalende programma's en documentaires op de wijze zoals hij dat eerder deed in de NTR-programma's Toms Engeland, -Ierland en -Schotland. Het gaat daarbij om programma's met afstand tot de dagelijkse sportactualiteit. Daarnaast gaat Egbers voor de NOS nog een aantal podcasts verzorgen.
Bij Egbers moet ik denken aan zeker twee boeken van zijn hand, over Steve Mokone, de eerste zwarte voetballer in Nederland. Egbers schreef daarover het boek De Zwarte Meteoor, dat in 2000 werd verfilmd. Ernst Jansz maakte daarvoor de soundtrack Mooie Schoenen.
Rond de première van deze film kwam naar voren dat Mokone twaalf jaar in de gevangenis heeft gezeten. Dat zou zijn vanwege fraude en mishandeling van zijn vrouw Joyce Maaga Mokone. De NOS-verslaggever schreef hier het boek Twaalf Gestolen Jaren over.
Misschien dat Tom Egbers opnieuw boeken publiceert. Hij heeft een fijne schrijfstijl, dus wat mij betreft is dat een aanbeveling voor nieuwe boeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten