zondag 2 juni 2024

Carel Copier

Het is vandaag precies 24 jaar geleden dat ik naar een Doe Maar-concert ben gegaan. Het was één van de zestien reünie-concerten, georganiseerd door toenmalige mobiele telefoon-provider Dutchtone. Zo'n eerste keer maakt altijd indruk.
Maar ik zou dit optreden niet hebben genoemd, als ik deze week niet op een andere manier aan de band moest denken. Carel Copier is namelijk deze week op 72-jarige leeftijd overleden. Hij was de eerste drummer van Doe Maar. Daarnaast nam hij ook de leadzang voor zijn rekening, zoals bij Nix Voor Jou. Dat nummer schreef hij met Joost Belinfante, ook een betrokken Doe Maar-lid.
Van het succes van de band heeft Copier nooit echt kunnen profiteren. Hij verliet Doe Maar voordat de hits kwamen. Bij de verschillende reünie-tournees was hij evenmin betrokken. Hoewel? Toen Doe Maar in 2016 in de Ziggo Dome stond, drumde en zong hij als gastartiest een aantal liedjes mee.
Naast muzikant was Copier ook kunstschilder. Hij is het tweede Doe Maar-lid dat is overleden; bassist en zanger Henny Vrienten overleed twee jaar geleden aan de gevolgen van longkanker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten