zondag 30 juni 2024

Duizelingen

Ik verheugde me op het nieuwe seizoen van Zomergasten. Schrijver Adriaan van Dis zou de presentatie op zich nemen. Eerder was Van Dis ook al de interviewer in dit praatprogramma (1999-2002).
Maar helaas: op doktersadvies moet Van Dis dit seizoen aan zich laten voorbijgaan. Hij heeft last van "extreme duizelingen", vertelt de 77-jarige auteur in zijn podcast Van Dis Ongefilterd.
De VPRO maakte vrijdag bekend dat Van Dis het interviewprogramma moet missen om gezondheidsredenen, maar vertelde niet wat er aan de hand was. De schrijver zegt in zijn podcast dat hij op doktersadvies "strikte rust" neemt.
Nu krijgt elke Zomergast-avond een eigen presentator: veteranen van dit programma nemen elk een aflevering voor hun rekening. Deze gastheren en gastvrouwen zijn Janine Abbring, Jelle Brandt Corstius, Hanneke Groenteman, Peter van Ingen, Margriet van der Linden en Joris Luyendijk.
Zondag 21 juli, over drie weken dus, is de eerste aflevering.
Over duizelingen gesproken, eerder werd al bekend dat de Britse popgroep Queen haar muziekrechten heeft verkocht aan Sony Music. Voor een slordige 1 miljard euro. De platenmaatschappij gaat nu over het gebruik van muziek van Queen in bijvoorbeeld reclames, series en films. De enige winst die niet in de zakken van Sony Music verdwijnt, is die uit optredens. Bandleden Brian May en Roger Taylor toeren nog steeds onder hun bandnaam met zanger Adam Lambert.
De muziekcatalogus van de band is weliswaar lucratief, maar wel bescheiden. De omvang is minder groot dan die van Bob Dylan. De Amerikaanse zanger verkocht zijn muziekrechten ook, maar toen voor 'slechts' 300 miljoen dollar (250 miljoen euro). Nou ja, het verschil moet er zijn, zullen we maar zeggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten