zaterdag 30 september 2023

Herberg de Troost

Mevrouw Frits en ik waren in Noordscheschut, een dorp in Drenthe. We passeerden daar een horeca-gelegenheid met als naam Café Troost. Plots ben ik een paar honderd kilometer zuidelijker, bij Herberg de Troost.
Herberg de Troost is een collectief rondom Jack Poels, zanger van de Limburgse band Rowwen Hèze. Het collectief met Tren van Enckevort (toetsen), Skinnie (gitaar), Mo'Jones (bas, zang) en Sjoerd Rutten (drums) werd gevormd naar aanleiding van gedichten die Poels iedere twee weken publiceert in Dagblad de Limburger. In november 2009 verscheen het eerste album van de formatie, Langs de weg.
Dialecten. Het gebeurt steeds meer dat in de streektaal wordt gezongen. Zoals door Daniel Lohues. Hij kwam bijvoorbeeld met de cyclus Allennig, met vier albums waar steeds een seizoen centraal staat - winter, voorjaar, zomer en herfst. Misschien dat Ed Sheeran wel van die reeks heeft gehoord. Hij wil namelijk ook van elk seizoen een album maken. 
"Ik ben van plan een Summer Variations, een Spring Variations en een Winter Variations te maken", zei de 32-jarige Brit tijdens een fanevenement. Maar eerst komt de Autumn Variations. Ed begint dus net als Daniel met de herfst.
De oogst is binnen, er wordt teruggekeken op het werk van de afgelopen periode, de balans wordt opgemaakt. Om vanuit dat totaalplaatje weer verder te gaan.
Eerst maar een biertje drinken bij de Troost.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten